ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίνι - θρίλερ με την αποχώρηση της τρόικας

Μίνι - θρίλερ με την αποχώρηση της τρόικας
CNN Greece

Θρίλερ  νωρίτερα το πρωί με τη διαπραγμάτευση καθώς τα στελέχη των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις αποχώρησαν από το ξενοδοχείο που διαμένουν και γίνονται οι συναντήσεις με την ελληνική πλευρά. 

 

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών ενημέρωσαν τους άνδρες της ασφάλειας ότι θα αναχωρήσουν για το εξωτερικό και θα επιστρέψουν αυθημερόν στο ξενοδοχείο το βράδυ.

Μιλώντας στο CNN Greece ανώτερος ευρωπαίος παράγοντας διευκρίνησε ότι η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη καθώς θα μετείχαν σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες όλων των εμπλεκόμενων στο ελληνικό πρόγραμμα προκειμένου να γίνει επισκόπηση της προόδου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρτ επιβεβαίωσε αργότερα τις σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

«Οι επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχαν σήμερα συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της χώρας. Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ενέργεια αυτή, πάντως, προκαλεί εντύπωση καθώς έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την υπόθεση διαρροής του διαλόγου Τόμσεν - Βελκουλέσκου από τα Wikileaks που προκάλεσε νέο επεισόδιο στις σχέσεις Αθήνας - ΔΝΤ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών για σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις μόνον με τεχνικά κλιμάκια.

Αύριο Σάββατο 9 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών για το ασφαλιστικό.

Ωστόσο, η ώρα της συνάντησης, όπως επίσης και το πρόγραμμα των υπόλοιπων συναντήσεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ