ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές - Ποιους αφορά

Φορολογικά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές - Ποιους αφορά
Pixabay

Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων, όπως διευκρίνισε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, οι ενδεικτικοί κλάδοι που επηρεάζονται από το μέτρο αυτό είναι οι εξής:

  • Εργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή
  • Οικιακές υπηρεσίες, Υπηρεσίες καθαρισμού, Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, Υπηρεσίες για βοήθεια ατόμων στο σπίτι
  • Γυμναστήρια, σχολές χορού
  • Ταξί
  • Νομικές υπηρεσίες

Επιπλέον, οι δαπάνες για ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες μετρούν διπλά στο ελάχιστο όριο δαπανών 30% με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

«Η πρόοδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί για μας κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας και θα συνεχίσει να ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο. Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρξει σύντομα και σχετική ενημερωτική εκστρατεία από το Υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε - μεταξύ άλλων - ο κ. Σκυλακάκης.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για τη μείωση του ποσού επιστροφής

Σταϊκούρας: Στα 42,7 δισ. ευρώ τα συνολικά μέτρα στήριξης την περίοδο 2020 - 2022

Κατά τα λοιπά, στα 42,7 δισ. ευρώ ανέρχονται τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο 2020 – 2022, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχωρώντας σήμερα στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ υπηρετούν συγκεκριμένες προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής και επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση διαθέτει συνεκτικό σχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ