ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΡΝΑ: Υπέγραψε σύμβαση για την ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά

ΤΕΡΝΑ: Υπέγραψε σύμβαση για την ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά

Την πρώτη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 19 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση, που υπεγράφη με την PIRAEUS TOWER AE (συνεργασία των εταιρειών «DIMAND AE», «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD» και «Prodea Investments ΑΕ»), η οποία έχει αναλάβει με Σύστημα Παραχώρησης από τον Δήμο του Πειραιά την αξιοποίηση του Πύργου, προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες.

Ο Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών και αποτελείται από 24 ορόφους και 2 υπόγεια, ενώ το ύψος του κτιρίου ανέρχεται στα 84 μέτρα.

Το έργο στο σύνολό του αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού ως Πύργου Πειραιά, με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη θα αφορά ένα βιοκλιματικό κτήριο γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα GOLD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ