ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερεί η μεταφορά υποθέσεων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Καθυστερεί η μεταφορά υποθέσεων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Σχεδόν στα «χαρτιά» παραμένει η μνημονιακή υποχρέωση για τη μεταφορά 500 υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η μεταφορά της δύναμης των στελεχών του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ είναι εξαιρετικά σημαντική ενόψει της μετεξέλιξης της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται πως η μεταφορά των 500 υπαλλήλων στη ΓΓΔΕ εντάσσεται στο σχέδιο ενσωμάτωσης των αρμοδιοτήτων τελωνειακών και φορολογικών ελέγχων από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η διαδικασία καθυστερεί λόγω της αργής παράδοσης – παραλαβής των φακέλων φορολογικών υποθέσεων που χειρίζονταν οι εν λόγω υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ.

Αν και απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προέβλεπε ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο τη μεταφορά των 3.947 φορολογικών υποθέσεων από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ αργά.

Πάντως, απόφαση της κυβέρνησης είναι το προσωπικό να ενταχθεί στη ΓΓΔΕ εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής όλων των φακέλων οπότε και θα κλείσουν οριστικά οι δομές του ΣΔΟΕ στην περιφέρεια προκειμένου να αναλάβουν οι Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ