ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυτιληναίος: Εύσημα και υψηλότερες τιμές-στόχοι από τους αναλυτές

Μυτιληναίος: Εύσημα και υψηλότερες τιμές-στόχοι από τους αναλυτές

Τα εύσημα των εγχώριων και διεθνών αναλυτών έλαβε η Mytilineos μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μηνου. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους αναμένοντας ρεκόρ κερδών το 2022.

Σημειώνεται εξάλλου ότι παρά την αύξηση της τιμής της ενέργειας, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ κύκλου εργασιών αλλά και κερδοφορίας για το 9μηνο του 2021 με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα οι αναλυτές στέκονται στις πολύ καλές επιδόσεις του κλάδου ενέργειας παρά τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου καθώς και της μεταλλουργίας με το αλουμίνιο να παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των αποτελεσμάτων-ρεκόρ. Επιπλέον επικεντρώνονται στις θετικές προοπτικές για το επόμενο διάστημα με την NBG Securities μάλιστα να προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 23 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 47% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η έκθεση της Citi

Ειδική αναφορά στη Mytlineos κάνει σε έκθεσή της η Citi, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς (BUY) και την τιμή-στόχος των 21,5 ευρώ ανά μετοχή, με τα περιθώρια ανόδου να διαμορφώνονται σχεδόν στο 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Citi, το μείγμα της κερδοφορίας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων. Επιπλέον, παρόλες τις πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, η απόδοση του τομέα αλουμινίου παρέμεινε σταθερή.

Έτσι, σύμφωνα με τον συγγραφέα της έκθεσης, η εταιρεία -έχοντας εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών- έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το παράδειγμα της Mytilineos όσον αφορά στην αντιστάθμιση των τιμών του αλουμινίου, ακολούθησε πρόσφατα και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως, η Νορβηγική Norsk Hydro.

Tέλος η Citi προβλέπει πολύ σημαντική αύξηση στην κερδοφορία της Mytilineos για το 2022, και θεωρεί πως η αγορά θα υποδεχτεί θετικά τα καλά αυτά αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ