ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτήρια για το νέο οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα

Αποκαλυπτήρια για το νέο οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
INTIME

Ένα οικονομικό επιτελείο με έμπειρους τεχνοκράτες και προσωπικότητες  από τον ακαδημαϊκό χώρο που έχουν μεγάλη εμπειρία σε ένα εύρος ζητημάτων από τα δημοσιονομικά, έως τα τραπεζικά και από την ενέργεια έως το Δίκαιο του Ανταγωνισμού έχει σχηματίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εν λόγω ομάδα των περίπου 25 προσώπων που κατέχουν άριστα τα θέματα της ευθύνης τους, δεν λειτουργεί παράλληλα με τους αρμόδιους τομεάρχες και συντονιστές, που είναι και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά έχει ρόλο συμβούλου του προέδρου του κόμματος.

Αυτή η νέα ομάδα συμβούλων βρίσκεται ήδη δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και λειτουργεί επικουρικά και συμβουλευτικά για μια σειρά από θέματα, ενώ κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιφορτισμένοι και με το ρόλο να συναντούν επενδυτές και αναλυτές διεθνών οίκων.

Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Το πλέον γνωστό όνομα στη λίστα είναι αυτό του Γιώργου Χουλιαράκη, του πρώην αναπληρωτή Οικονομικών, ο οποίος αυτή την περίοδο είναι Senior fellow στο Kennedy School του Χάρβαρντ.

Ακολουθεί ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας & Ανταγωνισμού και Διευθυντής Μεταπτυχιακών στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της διεθνούς ένωσης ενεργειακών εταιρειών EUROGAS.

Από τους ακαδημαϊκούς ξεχωρίζει και ο Ομότιμος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Άρης Καζάκος.

Στην ίδια τεχνοκρατική ομάδα εντάσσεται και ο οικονομολόγος Δημήτρης Λιάκος πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος με γνώση του τραπεζικού συστήματος και της χρηματιστηριακής αγοράς.

Από τους πλέον στενούς συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Τάκης Κορκολής, ο οποίος είναι ειδικός στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Κορκολής από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και συντονιστής της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, του Ταμείου Υποδομών και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ