ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mytilineos: Ράλι έως 70% στη μετοχή «βλέπει» η Axia Research

Mytilineos: Ράλι έως 70% στη μετοχή «βλέπει» η Axia Research

Περιθώρια ανόδου ακόμα και 70% για τη μετοχή της Mytilineos προβλέπει η Axia Research, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο «ψήφο εμπιστοσύνης» στην εταιρεία.

Αναλυτικά, η Axia δίνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 23,10 ευρώ από 15,70 ευρώ που ήταν πριν. Πρόκειται δηλαδή για κατακόρυφη άνοδο της τάξης του 53% από τα τρέχοντα επίπεδα. Σύμφωνα μάλιστα με τους αναλυτές είναι πιθανή περαιτέρω αύξηση της τιμής στα 26,10-27,10 ευρώ –δηλαδή άνω του 70% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα- εφόσον η πορεία και τα μεγέθη της εταιρείας αποδειχθούν ακόμη πιο ισχυρά.

Τα βασικά στοιχεία που λαμβάνει υπ’ όψιν της η Axia είναι είναι:

  1. Ο κομβικός ρόλος της Mytilineos στην Ενεργειακή Μετάβαση της Ελλάδας κυρίως μέσω της συμμετοχής της με ένα χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 1,5GW που βρίσκεται σε ώριμη φάση και η AXIA εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2025
  2. Η ολοένα αυξανόμενη δυναμική του χαρτοφυλακίου έργων που η εταιρεία αναπτύσσει, λειτουργεί και μπορεί να πουλήσει, το οποίο πλέον προσεγγίζει τα 6GW, εστιάζοντας κυρίως σε έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της αξίας του συγκεκριμένου τομέα από την πλευρά του αναλυτή.
  3. Η σταθερά υψηλή και σε μεγάλο βαθμό κλειδωμένη κερδοφορία του τομέα της μεταλλουργίας, η οποία στηριζόμενη στην πολύ χαμηλή βάση κόστους επιτρέπει μεγάλα περιθώρια, τα οποία ενισχύονται σημαντικά σε περιόδους υψηλών τιμών των μετάλλων.
  4. Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που σταδιακά από το 2022 θα οδηγήσει στο διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος με καλύτερους όρους, και θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας

Πέραν όμως, του ισχυρού ρυθμού ανάπτυξης (>100%) που εμφανίζεται να επιτυγχάνει η Mytilineos την επόμενη διετία, η ανάλυση της AXIA προβλέπει πως η εταιρεία θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό διανομής μερισμάτων (~35% των καθαρών κερδών) προσφέροντας πολύ υψηλές αποδόσεις, της τάξης του 5% για το 2022 και το 2023.

Τέλος, ο αναλυτής της AXIA προβλέπει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, κατά ~80% το 2022 και >100% το 2023 σε σχέση με το 2021, ενώ ο δείκτης P/E της εταιρείας βρίσκεται κάτω από το 7,0x (το 2023) σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται στο ~16,5x.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ