ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Κατάινεν για προώθηση επενδύσεων

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Κατάινεν για προώθηση επενδύσεων
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2106.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ειδικότερα στα προεδρεία και σε εκπροσώπους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων, στις 10:00.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατάινεν θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το Επενδυτικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα» λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα «Info Day: Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη» που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου. Αμέσως μετά, στις 13:00, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους προέδρους των ελληνικών συστημικών τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 14:00, και αμέσως μετά ο κ. Κατάινεν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Τη στιγμή που η έλλειψη ρευστότητας ταλανίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο αντιπρόεδρος Κατάινεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να υπενθυμίσει στις επιχειρήσεις τις ευκαιρίες που ανοίγει μπροστά τους το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, ευκαιρίες που, στην περίπτωση της χώρα μας, έχουν μείνει ως επί το πλείστον ακόμα ανεκμετάλλευτες. To Eυρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων έχει, ήδη, στηρίξει 57 επενδυτικά σχέδια και 165 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜμΕ, με αποτέλεσμα να ωφελούνται 136.000 ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε όλη την Ευρώπη. Συνολικά έχει ήδη κινητοποιήσει 82 δισ. ευρώ– και αυτή είναι μόνο η αρχή. Με τη συνεχή στήριξη, τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι τώρα καιρός να εισέλθουν δυναμικά και οι ελληνικές επιχειρήσεις στον κύκλο των ωφελούμενων από το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ. Εργαλεία υπάρχουν. Καιρός να τα εκμεταλλευτούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ