ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα - Χατζηδάκης: Θα αποδοθεί κανονικά στους εργαζόμενους

Κοινωνικό μέρισμα - Χατζηδάκης: Θα αποδοθεί κανονικά στους εργαζόμενους
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αποδώσει το κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους και μάλιστα σχετικά άμεσα.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει κοινωνικό μέρισμα της ανάπτυξης στους εργαζόμενους, για όσα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε την οικονομική κρίση και τι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και ό,τι χρειάζονται στήριξη. Θα είναι μια δίκαιη απόφαση», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «190.000 πήραμε το καλοκαίρι του 2019, 150.000 ήταν τον χειμώνα και 120.000 είναι τώρα, καθώς τον Οκτώβριο κάναμε ρεκόρ σε σχέση με όλους τους προηγούμενους μήνες».

Όπως τόνισε, «στόχος μας είναι στο τετράμηνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, να εκδώσουμε 100.000 συντάξεις και να έχουν τελειώσει όλες οι αιτήσεις για σύνταξη που είχαν υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2019».

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Χατζηδάκης είπε:

«Η δέσμευση μας ήταν το 2021 θα δοθεί αύξηση διπλάσια της ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε ύφεση 8% του ΑΕΠ, αλλά υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου, καθώς ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας. Με βάση νόμο που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν οι εισηγήσεις και ο Υπουργός Εργασίας θα προτείνει το ύψος της αύξησης στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ