Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανένα μέτρο ελάφρυνσης του χρέους της, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.
«Δεν είναι απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» δήλωσε ενδεικτικά και πρόσθεσε ότι η επίμαχη συζήτηση αποσπά την προσοχή των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών από «αυτό που πρέπει να κάνουμε».
Στη συνέχεια ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει πλήρως, τις δεσμεύσεις της και παρέπεμψε στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. «Το μήνυμα προς την Ελλάδα είναι απλό» σημείωσε με νόημα.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Γερμανία δεν θα στηρίξει τη συμφωνία για την αξιολόγηση, εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας. «Δεν υπάρχει πρόγραμμα για εμάς, δίχως το ΔΝΤ», ξεκαθάρισε καταλήγοντας.
Ο Τραμπ διατηρεί τον ναυτικό αποκλεισμό στο Ορμούζ - Επιμένει στον πυρηνικό αφοπλισμό του Ιράν
18:56
Πρωτομαγιά 2026: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τράμ η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα και πλοία
18:49
Η Ουκρανία ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο που μεταφέρει «κλεμμένα» ουκρανικά σιτηρά
18:41
Η selfie του Κόουλ Άλεν στον καθρέφτη του ξενοδοχείου 30 λεπτά πριν την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
18:33