ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η τέντα της ΕΤΑΔ στον Κήπο των Εποχών

Αντιδράσεις προκαλεί η τέντα της ΕΤΑΔ στον Κήπο των Εποχών
Αντιδράσεις προκαλεί η τέντα της ΕΤΑΔ στον Κήπο των Εποχών

Να αναθεωρήσει τη στάση της αναφορικά με την τέντα που έχει τοποθετήσει στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Εποχών, κάλεσε την ηγεσία της ΕΤΑΔ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στέφανο Βλαστό. 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η Νέα Παραλία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο, υπόδειγμα δημοσίου χώρου και η κατασκευή αντίκειται σε κάθε έννοια καλαισθησίας, λειτουργικότητας, ασφάλειας.

Η υπερμεγέθης κατασκευή, όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ζέρβας, «εγκαταστάθηκε εν πλήρη αγνοία του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου».

«Η έκπληξή μας», συνεχίζει, «ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής - εμπορικής δραστηριότητας.

Ο κ. Ζέρβας υπογραμμίζει κλείνοντας πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν «στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της και η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας».

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση για την τέντα-κατασκευή που έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ζήτησαν και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, με ανακοίνωσή τους

H σχετική ανακοίνωση των «Φίλων της Νέας Παραλίας» αναφέρει τα εξής:
«Εδώ και μερικές μέρες έχει στηθεί στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μία τεράστια τέντα, άθλιας αισθητικής, εδραζόμενη σε μεγάλης διατομής πολυάριθμα μεταλλικά υποστυλώματα πακτωμένα μέσα στον Κήπο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ριζικό και αρδευτικό σύστημα του Κήπου.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι ο Δήμος δεν γνώριζε τίποτα, δεν αντιλήφθηκε τίποτα… και ότι η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε χωρίς την άδειά του!!!
Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση της Νέας Παραλίας είναι ο μόνος αρμόδιος να εγκρίνει και να αδειοδοτεί οποιαδήποτε εκδήλωση, πόσο μάλλον κατασκευή τέτοιας έκτασης!!!

Ο Κήπος των Εποχών ήταν ένα πανέμορφο φυσικό λιβάδι στον οποίο -ίσως δεν είναι γνωστό- πριν 2,5 χρόνια φυτέψαμε οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με 60 Σχολεία, 60 δέντρα τα οποία φρόντισαν να μην ποτίζουν και ξεράθηκαν…
Είναι γνωστή επίσης η “χρήση” ενός Κήπου ή ενός Πάρκου και δεν νοείται η υπερκάλυψή τους με κατασκευές πόσο μάλλον τέτοιας έκτασης και αισθητικής…
Απαιτούμε εξηγήσεις από την Αντιδημαρχία Πρασίνου, την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και φυσικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτή η καταστροφική παρέμβαση.

Ζητάμε να σεβαστούν επιτέλους τον μοναδικό μεγάλο Δημόσιο Χώρο που διαθέτει η πόλη μας και που τόσο τον έχουν αγαπήσει και χαίρονται όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της.

Απαιτούμε να σταματήσουν να καταστρέφουν ότι όμορφο παρέλαβαν, όπως έκαναν και με τον Κήπο του Νερού και να φροντίζουν τουλάχιστον να τα συντηρούν όπως έχουν υποχρέωση.

Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση για την συγκεκριμένη υπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ