ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Επιστρέφουμε στις αρχές της εβδομάδας – Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα

Λαγκάρντ: Επιστρέφουμε στις αρχές της εβδομάδας – Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταφτάνει στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (International Monetary and Financial Committee - IMFC), στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 REUTERS/Joshua Roberts

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε στην Ουάσινγκτον. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι θέσεις του Ταμείου δεν έχουν αλλάξει, προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται άμεσο αποτέλεσμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Είχαμε εποικοδομητικές και φιλικές επαφές με όλους τους συμμετέχοντες και νομίζω ότι το κατέστησα σαφές και στην ανακοίνωσή μου χθες αυτό το οποίο επιτύχαμε σε αυτές τις συναντήσεις.

Συνεπώς, η αποστολή μας θα επιστρέψει στην Αθήνα αρχές της εβδομαδας.

Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα, διότι αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Αλλά, φυσικά είμαστε της άποψης ότι πρέπει να προχωρήσει και αποτελεσματικά.

Η θέση μας σε σχέση με την ελληνική βιωσιμότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και σταθερότητα δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η προσέγγισή μας των δύο πυλώνων.

Έκτακτη συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου

Εξάλλου, έκτακτη συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον Κατερίνα Σώκου η συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν 20 λεπτά πήγε αρκετά καλά, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου Τσακαλώτου. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε να διευκρινίσει κάποιες λεπτομέρειες με την κ. Λαγκαρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ