ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που οικοδομούν "με λογισμό και μ’ όνειρο" το κοινό μας μέλλον», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «βραβεύονται οι εκπρόσωποι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προωθούν την παραγωγή τους στο εξωτερικό με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών που έχει επιφέρει η πανδημία, αλλά και οι στόχοι της διττής ψηφιακής και κλιματικής αλλαγής»

Στην Ioanna Kourbela το βραβείο Family Business Awards

Μεταξύ των βραβευθέντων περιλαμβάνεται η κυρία Ioanna Kourbela, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Family Business Awards.

Η κυρία Kourbela εκπροσωπεί την τρίτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Κουρμπέλα στο ένδυμα. Έχει κάνει σπουδές στο σχέδιο μόδας και στις εικαστικές τέχνες και μαθήματα ενδυματολογίας και σκηνογραφίας. Οι συλλογές της έχουν άμεσες επιρροές από τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και τα trends της παγκόσμια σκηνής της μόδας ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα στους σύγχρονους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργίας.

Από το 2003 έχει αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι της επιχείρησης κι έκτοτε σχεδιάζει τις δικές της συλλογές.

«Η ποιότητα στα υλικά καθώς και ο ηθικός τρόπος παραγωγής υπήρξαν η βάση της δημιουργίας και της εξέλιξής μου. Το ότι έχουμε καταφέρει, σχεδόν μισό αιώνα, να εξάγουμε ελληνικό σχεδιασμό και πολιτισμό καθώς και ελληνικής κατασκευής παραγωγή σε όλο το πλανήτη, το θεωρώ επίτευγμα ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος», ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή σχεδιάστρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ