ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Ποιοι ωφελούνται από την επιδότηση ανέργων - Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

ΟΑΕΔ: Ποιοι ωφελούνται από την επιδότηση ανέργων - Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων
Έχει ήδη καλυφθεί 75% από τις συνολικά 1.600 θέσεις INTIME NEWS

Μέχρι την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 ισχύει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τις εναπομείνασες θέσεις του προγράμματος απόκτησης επτάμηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18 - 30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (250 θέσεις) και Ηπείρου (150 θέσεις). 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, έχει ήδη καλυφθεί 75% από τις συνολικά 1.600 θέσεις, που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, διαρκεί επτά μήνες και ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν ως εξής:

  • Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
  • Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ