ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 97% των φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλει δήλωση

Το 97% των φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλει δήλωση

Ξεπερνούν τις 500.000 οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Taxisnet από τις 5 Απριλίου όταν τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων παραμένει συγκριτικά χαμηλός.

Οι φοροτεχνικοί παραμένουν έως σήμερα σε αποχή από την υποβολή δηλώσεων και οι φορολογούμενοι για ακόμα μια χρονιά δεν φαίνεται να βιάζονται. Ούτως ή άλλως, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων παρατάθηκε ήδη έως τις 30 Ιουνίου.

Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι 3 στους 100 φορολογουμένους ή περίπου 170.000 σε σύνολο 6.000.000 έχουν υποβάλει έως σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για φορολογουμένους οι οποίοι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής πρόσθετου φόρου, με περίπου 100.000 εκκαθαριστικά τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί να είναι μηδενικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκαθάριση της δήλωσης γίνεται αυτόματα με την οριστικοποίησή της ενώ ο φόρος εισοδήματος κατανέμεται σε τρεις ισόποσες δόσεις για πληρωμή έως το τέλος Ιουνίου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως το τέλος Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ