ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Προς παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Προς παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 Pixabay

Το «παράθυρο» της παράτασης της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15% άνοιξε η κυβέρνηση.

Η καθυστέρηση που καταγράφεται στην αποστολή του «λογαριασμού» της επιστρεπτέας σε 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να παρατείνει την προθεσμία της εφάπαξ εξόφλησης του κρατικού δανείου η οποία λήγει κανονικά στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία λήγει και η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους επιλέξουν να αποπληρώσουν το κρατικό δάνειο σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις και η διασταύρωση.

Τα εκκαθαριστικά των επιστρεπτέων προκαταβολών θα αναρτηθούν το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δοθεί άλλη μία παράταση στην αξιοποίηση του 15%, δηλαδή να γίνει και το 2022.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο υπουργείο Οικονομικών τρέχουν να εκδώσουν την απόφαση που θα ορίζει τη μεθοδολογία υπολογισμού της ενίσχυσης που έλαβαν οι φορολογούμενοι, η οποία θα επιστραφεί στο κράτος «κουρεμένη» έως και 75%, ενώ παράλληλα προχωρά διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν με τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής τήρησαν τη ρήτρα και κράτησαν τις θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ