ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες
Λύση σε μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στην έκδοση ΑΦΜ, είτε για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, «Εξοικονομώ», είτε για να εκτελούν συναλλαγές φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων), δίνει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Σύμφωνα με αυτή:
- Προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ΑΦΜ από τον διαχειριστή, του οποίου η ιδιότητα προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης εκλογής του.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει εξουσιοδοτηθεί με απόφαση της απαιτούμενης πλειοψηφίας επί της νόμιμης απαρτίας των συνιδιοκτητών του κτηρίου, όπως την ορίζει ο κανονισμός.
- Αν δεν υπάρχει κανονισμός κτηρίου, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί παμψηφίας.
- Οι πολυκατοικίες δεν έχουν υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ με συγκεκριμένη προθεσμία. Μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ όποτε το αποφασίσουν και να καταθέσουν τη σχετική δήλωση χωρίς πρόστιμο.
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλήνιες 2026: «Πρεμιέρα» στις 29 Μαΐου - Το πρόγραμμα των εξετάσεων
12:06
ΚΟΣΜΟΣ
Ινδονησία: Μαστίγωσαν ζευγάρι με 100 χτυπήματα επειδή είχε προγαμιαία σχέση
12:03
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας για απάτες με τη χρήση εφαρμογής σε κινητό - Δικογραφία σε βάρος λογιστή
11:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ναι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην άρση ασυλίας των «11» της ΝΔ
11:45
ΚΟΣΜΟΣ