ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες
Ανανεώθηκε:
Λύση σε μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στην έκδοση ΑΦΜ, είτε για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, «Εξοικονομώ», είτε για να εκτελούν συναλλαγές φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων), δίνει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Σύμφωνα με αυτή:
- Προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ΑΦΜ από τον διαχειριστή, του οποίου η ιδιότητα προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης εκλογής του.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει εξουσιοδοτηθεί με απόφαση της απαιτούμενης πλειοψηφίας επί της νόμιμης απαρτίας των συνιδιοκτητών του κτηρίου, όπως την ορίζει ο κανονισμός.
- Αν δεν υπάρχει κανονισμός κτηρίου, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί παμψηφίας.
- Οι πολυκατοικίες δεν έχουν υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ με συγκεκριμένη προθεσμία. Μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ όποτε το αποφασίσουν και να καταθέσουν τη σχετική δήλωση χωρίς πρόστιμο.
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα τοποθετεί στα νησιά ισραηλινά ''έξυπνα'' όπλα που μας στοχεύουν»
19:20
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Η αστυνομία θα συλλαμβάνει όσους καλούν σε «ιντιφάντα»
19:15
ΕΛΛΑΔΑ
Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική – Νεκρός 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας
19:07
ΚΟΣΜΟΣ
Bενεζουέλα: Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές Τραμπ
19:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ