ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολες διαπραγματεύσεις ενώ ο χρόνος εξαντλείται αναφέρει το Der Spiegel

Δύσκολες διαπραγματεύσεις ενώ ο χρόνος εξαντλείται αναφέρει το Der Spiegel
EUROKINISSI

Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές εισέρχονται σε νέο γύρο με την Αθήνα να φαίνεται πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, κάνει λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις ενώ ο χρόνος εξαντλείται.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το συνολικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει, επίσης, την ελάφρυνση του χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση με τις προτάσεις της, είναι προφανές ότι θέλει να φέρει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις», προσθέτει.

Το Spiegel διευκρινίζει ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κατορθώσει να πετύχει τους στόχους ενώ εκτιμά πως οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στοχεύουν στην ανακίνηση των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δίχως μια συμφωνία θα σταματήσει η ροή χρημάτων στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ, ίσως και περισσότερα.

Παράλληλα, μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, όπως άλλωστε απαιτεί το ΔΝΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ