ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Σκρέκας: Θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά
«Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους», τόνισε ο κ. Σκρέκας. INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε την Κυριακή πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει αμετάβλητες τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως για τους πιο ευάλωτους, εάν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνεχιστούν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

«Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η κατακόρυφη αύξηση στην τιμή του ρεύματος οφείλεται στις «εκρηκτικές» αυξήσεις που παρατηρούνται στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Η τιμή του αερίου αυξήθηκε τέσσερις και πέντε φορές από την περσινή χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά ειδικά το φυσικό αέριο, ο ίδιος είπε ότι έως τώρα δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «αυτό δεν αρκεί και γι’ αυτό θα αυξηθεί». Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Η έκπτωση στο φυσικό αέριο θα συνεχιστεί και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Τέλος, προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ