ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mytilineos: Ισχυρή σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 24 ευρώ δίνει η Edison

Mytilineos: Ισχυρή σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 24 ευρώ δίνει η Edison
Oι αναλυτές δίνουν έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της Mytilineos

Ισχυρή σύσταση αγοράς (strong buy) και τιμή στόχο στα 24 ευρώ δίνει η νέα έκθεση της Edison για τη μετοχή της Mytilineos.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Edison τονίζουν πως η εταιρεία έχει διασφαλίσει ισχυρές χρηματοροές για τα επόμενα έτη προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις στην κατεύθυνση της Ενεργειακής Μετάβασης, η οποία στη συνέχεια αναμένεται να επιφέρει μεγάλη ανάπτυξη στα μεγέθη της.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Edison δίνουν σημαντική έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της Mytilineos, την επόμενη δεκαετία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έχοντας ως βασικό άξονα την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην έκθεση η Mytilineos, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης, στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως. Αυτή η μείωση εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί τόσο μέσω της αύξησης του ανακυκλωμένου αλουμινίου αλλά κυρίως από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την παραγωγή του αλουμινίου.

Επομένως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Edison, ι πως ολόκληρη η παραγωγή αλουμινίου της Mytilineos, από το 2025, θα πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη λίστα των επιλεγμένων εκείνων εταιρειών οι οποίες, για την S&P Global Platts (Standard and Poor’s), θεωρούνται ως εταιρείες "χαμηλών εκπομπών άνθρακα" και άρα θα μπορέσουν να καρπωθούν αρκετά υψηλότερες τιμές αλουμινίου.

Τέλος, οι αναλυτές της Edison τονίζουν ότι η χρηματοδοτική επάρκεια της Mytilineos, λόγω των ενισχυμένων λειτουργικών ταμειακών ροών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού, δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στην εταιρεία να μπορεί να ελέγχει το ρυθμό υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων, με την προτεραιότητα αυτή την περίοδο να βρίσκεται στο κομμάτι των ταχέως αναπτυσσόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενισχυτικά σε αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί το πλεονέκτημα ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο του Τομέα RSD και τα κεφάλαια από αυτές τις πωλήσεις να επανεπενδυθούν στο portfolio ΑΠΕ της εταιρείας.
Συνεπώς, η «Πράσινη Μετάβαση» της Mytilineos είναι πλήρως χρηματοδοτημένη και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας στα αμέσως επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ