Στο 35% η συμμετοχή του Δημοσίου στα μικτά κέρδη των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών
«Τέλος στο τέλος» των 5 λεπτών ανά στήλη παιγνίου του ΟΠΑΠ βάζει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, καταργώντας τις σχετικές διατάξεις 4346/2015. Ωστόσο, για να καλύψει μερικώς τις σχετικές εισπρακτικές απώλειες για τον προϋπολογισμό, αύξησε αναδρομικά από το 30% στο 35% το ποσοστό της συμμετοχής του Δημοσίου στα μικτά κέρδη όλων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.
Το άρθρο 138 του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις επί των τυχερών παιγνίων» αναφέρει πως «για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε 35% επί του μικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας. Τα έσοδα αυτά αποδίδονται στο Δημόσιο εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν. Η ισχύς της παραγράφου αυτής αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016».
Η σχετική διάταξη οδηγεί σε απώλειες 60 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΟΠΑΠ, κάτι που ωστόσο δεν ανησύχησε σήμερα τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η εν λόγω επιβάρυνση θεωρείται λιγότερο επιζήμια σε σχέση με το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη παιγνίου.
Το γεγονός ότι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στα μικτά κέρδη όλων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα αποδυναμώνει τους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, σε κάποιο βαθμό αποτιμήθηκε θετικά από τους επενδυτές.
24ωρο και στη Θεσσαλονίκη το Μετρό - Πιλοτική λειτουργία στις 20 και 27 Δεκεμβρίου
08:40
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το κόμμα Κασσελάκη: οι συνεργασίες, τα οικονομικά και η… Καρυστιανού
08:37
Μετρό: Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο
08:33
Τρεις αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό - Νεκροί οκτώ άνδρες (vid)
08:32