ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens

Νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens
Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ εκτείνεται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων

Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα IKEA στο The Mall Athens, με τον όμιλο Fourlis να αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα στον τρόπο αγορών στον χώρο της επίπλωσης και του οικιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας της ΙΚΕΑ στη χώρα μας.

Το νέο κατάστημα εκτείνεται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και συνδυάζει την καινοτομία με την ευκολία, καθώς προσαρμόζει ένα φυσικό κατάστημα στην εποχή του e-commerce.

Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» λειτουργεί στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας το The Mall Athens. Είναι ένα από τα λίγα καταστήματα διεθνώς κάτω από αυτό το νέο concept και το τρίτο κατάστημα που λειτουργεί ο Όμιλος μετά τη Σόφια στη Βουλγαρία και τον Πειραιά στην Ελλάδα.

Tο κατάστημα ΙΚΕΑ Τhe Mall Athens απασχολεί 69 υπαλλήλους, διαθέτει Κέντρο Σχεδιασμού που δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού για τη ντουλάπα και την κουζίνα και τo Swedish Deli που περιλαμβάνει το Εστιατόριο μαζί με το Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων ΙΚΕΑ.

Επιπλέον, στo ΙΚΕΑ Τhe Mall Athens, οι καταναλωτές έχουν πάνω από όλα τη δυνατότητα να κάνουν στοχευμένες αγορές και να ακολουθήσουν ελεύθερα όποια διαδρομή θέλουν, ώστε να εξυπηρετηθούν γρήγορα και εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σκανάρουν τα αντικείμενα για αγορά καθώς περιηγούνται μέσα στο κατάστημα και να αγοράζουν άμεσα αξεσουάρ και μικρότερα έπιπλα από μία γκάμα 1.300 ετοιμοπαράδοτων προϊόντων, που μεταφέρονται μέσα σε μία μπλε τσάντα ΙΚΕΑ. Για τα μεγαλύτερα έπιπλα μπορούν να βάλουν την παραγγελία τους για παράδοση στο σπίτι ή για δωρεάν παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο και τον Κηφισό.

Τo εγχείρημα αυτό συμπεριλαμβάνεται στη δυναμική στρατηγική του Ομίλου FOURLIS για άμεσες ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις με πρόσθετη αξία για τον καταναλωτή, την αγορά και την εθνική οικονομία. Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της αγοραστικής εμπειρίας και την επόμενη ημέρα του λιανικού εμπορίου.

Ο συνδυασμός λειτουργίας φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο την τελευταία διετία και θα παραμείνει ως ισχυρό λειτουργικό μοντέλο σε όλα τα brands του Ομίλου FOURLIS.

Τέλος, το εγχείρημα αυτό ακολουθεί και ενισχύει ταυτόχρονα τη συνεργασία με τη Lamda Development για την ανάπτυξη Retail Park εντός του Ελληνικού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου Φουρλής, Βασίλης Φουρλής έκανε λόγο για ένα concept που ομορφαίνει τις ζωές, τονίζοντας ότι συνολικά στην ΙΚΕΑ στη χώρα μας απασχολούνται 2.000 εργαζόμενοι.

Ο συνολικές επενδύσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ ενώ στα σχέδια του ομίλου είναι να δημιουργηθούν αυτοματοποιημένα κέντρα logistics καθώς και νέα καταστήματα σε Πάτρα και Ηράκλειο θα κατασκευαστούν ενώ θα διευρυνθεί η συνεργασία με τη Lamda Development με αιχμή του δόρατος το retail park στο Ελληνικό.

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις στο λιανεμπόριο λειτουργώντας ως καταλύτης για την του πολυκαναλικού μοντέλου αγορών που συνδυάζει φυσικά καταστήματα και e-commerce. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την περίοδο της πανδημίας διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από το ψηφιακό κανάλι της IKEA, φτάνοντας πλέον τα 80 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός τζίρος του ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ