ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτά τα μέτρα «ρεζέρβα»
Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη αποδεκτά τα προληπτικά μέτρα 3 δισ. ευρώ που ζητούν οι θεσμοί παρέσχε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση του σημερινού γύρου διαπραγμάτευσης, από τον οποίο απουσίαζε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντέλια Βελκουλέσκου.
Ερωτηθείς για το εάν η ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί την πρόταση των δανειστών για τον προσδιορισμό των εν λόγω μέτρων το κυβερνητικό στέλεχος ήταν σαφές: «Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί ακόμη τα πρόσθετα μέτρα».
Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο τελευταίος γύρος συζητήσεων μετά τα ενεργειακά και τα θέματα παιδείας επικεντρώθηκε στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. «Η συζήτηση πήγε πάρα πολύ καλά και μένουν ένα , δύο διαδικαστικά ζητήματα», είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό θέμα έχει κλειδώσει και θα οριστικοποιηθεί αύριο.
Ερωτηθείς αν θα ενταχθούν στο νέο ταμείο οι 27 αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε πως θα προσδιορισθούν επακριβώς τα έργα που θα προχωρήσουν άμεσα και αυτά που θα ωριμάσουν αργότερα.
Για την Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά.
Συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνιση 24χρονου κτηνοτρόφου από τη Μυτιλήνη
22:33
Βυτιοφόρο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο στην Μεσσηνία
22:21
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 6,7 εκατ. ευρώ
22:09
Εγκλωβισμένες στα Στενά του Ορμούζ ΗΠΑ και Ιράν - Ορατός ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης (pics&vids)
22:03