Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της απολιγνιτοποίησης ξεκαθαρίζει η ΔΕΗ
Αναφορικά με δημοσίευμα για παράταση του χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, η ΔΕΗ προχώρησε σε αποσαφηνίσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 και υλοποιείται κανονικά.
Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για τις ώρες λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων αφορά σε ώρες που θα έχουν εξαντληθεί έως τον προγραμματισμένο χρόνο απόσυρσής τους.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι το ακόλουθο:
2021: Καρδιά 3-4 (αποσύρθηκαν)
2022: Μεγαλόπολη 3, Άγ. Δημήτριος 1-4
2023: Άγ. Δημήτριος 5, Μελίτη 1, Μεγαλόπολη 4
2025: Πτολεμαΐδα 5 (μετατροπή σε φυσικό αέριο)
Liveblog: Χτύπημα σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία - «Ο Τραμπ μπορεί να πάρει πίσω το τελεσίγραφο, αν δει σημάδια για συμφωνία»
08:30
«The Testaments»: Η επική συνέχεια του «The Handmaid’s Tale» που σαγηνεύει και σοκάρει
08:26
Fuel Pass: Με «οδηγό» τον ΑΦΜ πλέον οι αιτήσεις, τι άλλαξε στη διαδικασία - Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά
08:25
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Τα σήματα της κοινωνίας και η επιδημιολογία μας οδηγούν
08:18