ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Στόχος η ανάδειξη του ελληνικού μελιού και η επιβράβευση των μελισσοκόμων

Κεδίκογλου: Στόχος η ανάδειξη του ελληνικού μελιού και η επιβράβευση των μελισσοκόμων
«Οι σωστοί μελισσοκόμοι πρέπει να επιβραβεύονται και οι παραβάτες να εκλείψουν», δήλωσε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου σε τηλεδιάσκεψη για την προστασία της μελισσοκομίας pixabay

H προστασία της μελισσοκομίας ήταν το κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με επιστημονικούς φορείς.

Ο κ. Κεδίκογλου κατά την τοποθέτησή του, δήλωσε υπέρμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης της μελισσοκομίας στη χώρα μας, αναδεικνύοντας το μέτρο της ιχνηλασιμότητας ως το πολυτιμότερο «όπλο» για την ανάδειξη της μοναδικής ποιότητας του ελληνικού μελιού.

«Σκοπός μας μέσα από την Εθνική Επιτροπή, είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των μελισσοκόμων», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και επισήμανε πως πρέπει να αναζητηθεί ένα κοινό πλαίσιο εργασίας των επιστημόνων αναφορικά με το έργο των ελέγχων.

«Με το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύγκληση της Επιτροπής, που θα εργαστεί όχι σε ένα πλαίσιο κυρώσεων αλλά επιβράβευσης. Οι σωστοί μελισσοκόμοι πρέπει να επιβραβεύονται και οι παραβάτες να εκλείψουν».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν, η λέκτορας Μελισσοκομίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Τανανάκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών Μάριος Τζιτζινάκης, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Θωμαϊδης και ο επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Τσαγκαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ