ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια - Καμία διαφωνία με Σταϊκούρα για ΦΠΑ

Γεωργιάδης: Νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια - Καμία διαφωνία με Σταϊκούρα για ΦΠΑ
Νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης ΙΝΤΙΜΕ

Νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο συνεπώς δεν θα έμενε ανεπηρέαστη η χώρα μας. Ως παράδειγμα σημείωσε ότι σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πληθωρισμό 7,1%, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του '70.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι στο ζήτημα της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος όμως σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει και άλλα εργαλεία» και ότι «η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται».

Τέλος, σε ερώτηση για τη δυνατότητα αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη γίνονται εκτενείς έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργεί αυτεπάγγελτη έρευνα για τα καρτέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ