Συνεργασία Motor Oil και ΔΕΗ σε έργα «πράσινου» Υδρογόνου
Ανανεώθηκε:
Η Motor Oil και η ΔΕΗ ανακοίνωσαν την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding – MOU) για τη διαμόρφωση του πλαισίου και την υλοποίηση μέσω κοινοπρακτικού σχήματος (Joint Venture), έργων στον τομέα του πράσινου Υδρογόνου. Η συμμετοχή της Motor Oil στο κοινό μετοχικό σχήμα θα ανέλθει σε 51% και της ΔΕΗ σε 49%.
Πράσινο υδρογόνο, ονομάζουμε το υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρόλυση από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως τα φωτοβολταϊκά.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η Κοινοπραξία πιστεύει ότι μπορεί να ηγηθεί της ανάπτυξης της οικονομίας του Υδρογόνου στην Ελλάδα, έχοντας πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της ΔΕΗ , εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα τη δυναμικότητα και τεχνογνωσία της Motor Oil ως μιας εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων στη χώρα.
Η σκοπούμενη Κοινοπραξία έχει στόχο την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης πράσινου Υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνοντας έτσι την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα (Net Zero).
Θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
04:00
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00