ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FIN FORUM 2022: Στις 2 Μαρτίου το μεγαλύτερο συνέδριο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο

FIN FORUM 2022: Στις 2 Μαρτίου το μεγαλύτερο συνέδριο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο
Το συνέδριο FIN FORUM 2022 όπως και πέρυσι, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση για το FIN FORUM 2022, το οποίο πραγματοποιείται στις 2 Μαρτίου με τη στρατηγική συνεργασία του CNN Greece .

Οι βασικοί άξονες του φετινού συνεδρίου είναι ο μετασχηματισμός, οι αλλαγές και οι εξελίξεις του τραπεζικού και χρηματοικονομικού κλάδου, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FIN FORUM 2022 αλλά και για να εκφράσουν την επιθυμία τους για τη δια ζώσης παρακολούθησή του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.finforum.gr).

Στο δεύτερο FIN FORUM, με τίτλο “Transformation, M&A’s and new business opportunities”, που στόχος είναι να διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία κορυφαία τραπεζικά στελέχη, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της πολιτείας αλλά και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, καθώς και fund managers θα αναλύσουν διεξοδικά τα φλέγοντα θέματα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται ο μετασχηματισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στην αγορά, καθώς και ο ρόλος του στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης και στους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων.

Θα αναλυθούν επίσης ο ρόλος των funds και οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις -συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών και συγχωνεύσεων- τόσο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και ευρύτερα στην οικονομία.

Διεξοδική αναφορά θα γίνει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και το νέο τραπεζικό μοντέλο, στο ρόλο των servicers αλλά και στα καινούργια μοντέλα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Τέλος ειδική μνεία θα γίνει στο ρόλο του RRF και τις επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία, στο ESG Financing καθώς και στους νέους «παίκτες» που δραστηριοποιούνται τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και ευρύτερα στην οικονομική σκακιέρα.

Το συνέδριο FIN FORUM 2022 όπως και πέρυσι, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και διοργανώνεται, με τη στρατηγική συνεργασία του CNN Greece, από την εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος ΑΕ.

Σημειώνεται πως κεντρικό θέμα του πρώτου FIN FORUM που πραγματοποιήθηκε μέσω livestreaming τον Μάρτιο του 2021, και μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ήταν το «Shaping the future of banking and finance», δηλαδή το μέλλον για την οικονομία και τις τράπεζες και κατέγραψε σημαντική απήχηση στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης.

Το συνέδριο είχαν τιμήσει με τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, servicers, διακεκριμένων εταιρειών και της οικονομίας. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Γιώργος Ζαββός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ