ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο Project Management Best Practices 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο Project Management Best Practices 2021
Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν μια σειρά από παραδείγματα και case studies, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό

Ο κομβικός ρόλος του Project Management για την έγκαιρη και επιτυχημένη υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα ήταν το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου Project Management Best Practices 2021.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, τη Global Business Management Consultants και την PM2Alliance παρουσίασε τις πιο πρόσφατες τάσεις στο Project Management, τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται εντός και εκτός συνόρων αλλά και ιδιαίτερα το ρόλο και τα προτερήματα της Μεθοδολογίας Διαχείρισης Έργων PM² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά σε σχέση με την επιτυχή διαχείριση των έργων τεχνικής βοήθειας που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν μια σειρά από παραδείγματα και case studies, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που ανέδειξαν τόσο τη σημασία του σωστού Project Management στην υλοποίηση των έργων όσο και τα πλεονεκτήματα της Μεθοδολογίας PM².

Ταυτόχρονα, καθοριστική ήταν η παρέμβαση στελεχών από υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και συνεργαζόμενων φορέων που ανέδειξαν τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της διαχείρισης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ειδική μνεία έγινε επίσης και για το ρόλο του Project Management και της PM² στη διαχείριση των μεταρρυθμίσεων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας αλλαγής του οικονομικού αλλά και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Το συνέδριο προσφώνησε ο κ. Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ενώ τον συντονισμό του συνεδρίου πραγματοποίησε ο κ. Δημήτρης Πεφάνης.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, που αφορούσε το Project Management και τη μεθοδολογία PM2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξυπηρέτηση των έργων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Daniele Dotto, Deputy Director, Directorate General for Structural Reform Support (DG REFORM), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκος Κουρουνάκης, MASc, MBA, PM², PMP, Founding Member and CEO of the PM²Alliance, Σπύρος Δημητρίου, Associate Partner, Business & Public Policy Consulting, EY, Δρ. Ηλίας Κατσαγούνος, PM², PMP, RMP, M_o_R, IT Portfolio Consultant στη διεύθυνση DG GROW της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Μπούρας, Επικεφαλής Κλάδου Πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης, Νάνσυ Ρουτζούνη, IT Portfolio Officer at DIGIT European Commission, Researcher and Ph.D Candidate at the University of Aegean και Μάριος Σκιαδάς, Key Expert in Digital Transformation, Expertise France.

Επιπλέον, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση που αφορούσε τη Μεθοδολογία PM2 για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δρ. Ηλίας Κατσαγούνος, Χρήστος Μπούρας, Επικεφαλής Κλάδου Πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης, Αθηνά Μαντά, Policy Officer, DG REFORM, European Commission, Αθανάσιος Ράπτης, Διευθυντής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) και ο κ. Σκιαδάς.

Αντίστοιχα, η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου περιελάβανε case studies, παραδείγματα και βέλτιστες από διαχείριση έργων εντός και εκτός συνόρων. Στην ενότητα συμμετείχαν οι κ.κ. Βέρα Κρούσκα, Project Manager στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Άννα Χατζηφώτη, Project Manager στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Κώστας Φλώκος, Γενικός Διευθυντής της UpcoMinds και Gavin Oh Huan Khoon, Managing Partner και Διευθύνων Σύμβουλος στην GBMC Σιγκαπούρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ