ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η JP Morgan ανακοίνωσε την απόκτηση του 49% της Viva Wallet - Τι δήλωσε ο Χάρης Καρώνης

Η JP Morgan ανακοίνωσε την απόκτηση του 49% της Viva Wallet - Τι δήλωσε ο Χάρης Καρώνης
Η JP Morgan ανακοίνωσε την απόκτηση του 49% της Viva Wallet

Η JP Morgan ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε σε συμφωνία με την Viva Wallet Holdings Software Development S.A. (Viva Wallet), για να αποκτήσει σχεδόν το 49% της εταιρείας, χωρίς να ανακοινωθούν περαιτέρω οικονομικοί όροι.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να στηρίξουμε το όρομά τους να πετύχουν επιπλέον ανάπτυξη και καινοτομία όσον αφορά τις πληρωμές για τις ΜμΕ επιχειρήσεις στην Ευρώπη» ανέφερε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of J.P. Morgan Payments. «Το ευρωπαϊκό τοπίο στο κομμάτι των πληρωμών έχει μεγάλες δυνατότητες, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότετοι από 17 εκατ. έμποροι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν νέες λύσεις και αυτό είναι ένα πεδίο για επιπλέον αξία για τη J.P. Morgan Payments στο μέλλον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Χάρης Καρώνης, CEO & co-founder, Viva Wallet, δήλωσε: «Το όρομα μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία αιχμής, ευελιξία και σε βάθος γνώση για το πεδίο πληρωμών στην Ευρώπη. Η στρατηγική επένδυση της J.P. Morgan’s Payments θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ΜμΕ σε όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες η επένδυση της JP Morgan στη Viva Wallet κινείται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που καταβάλλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για την απόκτηση του 48% της Viva Wallet, ανέρχεται σε 1,150 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να προβλέπει ότι η JP Morgan θα έχει διαθέσιμα και περίπου 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη Viva Wallet.

Εν τω μεταξύ, η συμφωνία προβλέπει και διατήρηση προγράμματος stock options. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Viva είχε προβλέψει ήδη πρόγραμμα stock options για 200 στελέχη, τα οποία θα αποκτήσουν νέα δικαιώματα για απόκτηση μετοχών, κατά την συμμετοχή σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Viva Wallet.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Viva με 2 ή 3 εκπροσώπους, ενώ η υπόλοιπη διοικητική ομάδα θα παραμείνει η ίδια, καθώς το Management διατηρούν ο Χάρης Καρώνης και ο Μάκης Αντύπας, ιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Viva Wallet με ποσοστό 52%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ