ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον ΣΕΒ τον Ιούνιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Στον ΣΕΒ τον Ιούνιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ΑΠΕ -ΜΠΕ

Το τιμώμενο πρόσωπο στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η γενική συνέλευση μετακινήθηκε χρονικά για έναν μήνα και συγκεκριμένα για την Τρίτη 21 Ιουνίου, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία που να εξυπηρετεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής προσπάθειας που έχει καταβάλει από μηνών η διοίκηση του ΣΕΒ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας, προκειμένου να ενημερωθούν η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία προκειμένου η ελληνική αγορά να ενταχθεί στους επενδυτικούς σχεδιασμούς των μεγάλων ομίλων.

Σύμφωνα με το Βήμα η περίπτωση όμως του κ. Γιούνκερ έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τον συμβολισμό του χρόνου της επίσκεψης – εφόσον έχει κλείσει η αξιολόγηση θα είναι η αφετηρία επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας – αλλά και λόγω του λεγόμενου «πακέτου Γιούνκερ» των 300 δισ., ευρώ, από το οποίο η Ελλάδα θα επιδιώξει να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια γίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ