ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα κινηθεί η οικονομία το 2022 - Τι απαντούν 22 κορυφαίοι ειδικοί

Πώς θα κινηθεί η οικονομία το 2022 - Τι απαντούν 22 κορυφαίοι ειδικοί
Συνισταμένη της πλειονότητας των απόψεων είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία Unsplash

Οι συνέπειες της πανδημίας, οι επιπτώσεις του πληθωρισμού αλλά και η σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης μπαίνουν στο μικροσκόπιο του αφιερώματος του CNN Greece για την πορεία της οικονομίας το 2022.

Συνολικά 22 αρθρογράφοι, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι υπουργοί και πολιτικοί, διεθνείς και ξένοι αναλυτές, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων αλλά και στελέχη και επιχειρηματίες δίνουν το δικό τους στίγμα για τις εξελίξεις αλλά και τους κομβικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν την οικονομία-αλλά και ευρύτερα την Ελλάδα- τη χρονιά που ξεκινάει.

Ανάμεσα στους παράγοντες αυτούς, κορυφαίο ρόλο αναμένεται να παίξει η πορεία της πανδημίας, η διατήρηση ή μη του πληθωρισμού στα σημερινά επίπεδα αλλά και η επίδραση των κεφαλαίων αλλά και των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρα.

Συνισταμένη της πλειονότητας των απόψεων είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς, υπό προϋποθέσεις, η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει την ανοδική δυναμική που κατέγραψε το 2021, μπαίνοντας έτσι σε έναν κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε όλο το αφιέρωμα του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ