ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός της δίκης Κουτσολιούτσου ως πολιτική αγωγή η Folli Follie

Εκτός της δίκης Κουτσολιούτσου ως πολιτική αγωγή η Folli Follie
Δεκτή η ένσταση του συνόλου των συνηγόρων υπεράσπισης από το δικαστήριο INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ανατροπή είχαμε σήμερα στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, καθώς εκτός πολιτικής αγωγής τέθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισηγμένη εταιρεία.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του συνόλου των συνηγόρων υπεράσπισης και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν θα μπορέσει να παρασταθεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει την κατηγορία και να διεκδικήσει την καταδίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συγκατηγορουμένων της.

Υπενθυμίζεται ότι το επιχείρημα που εμφάνισε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επί της ένστασης είναι ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και την χειραγώγηση της μετοχής, αλλά αντίθετα «κέρδισε» καθώς, κατά την κατηγορία, τα κέρδη από τις παράνομες διαδικασίες κατέληξαν ως επί το πλείστον στην ίδια την εταιρεία.

Εκτός πολιτικής αγωγής τέθηκαν επίσης η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, μικρομέτοχοι, αλλά και ο κινεζικός όμιλος Fosun.

Ως πολιτική αγωγή παραμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει ενημερώσει ότι υπάρχει σκέψη για αλλαγή στη σειρά της εξέτασης των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ