ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ION και το ενδιαφέρον Θεοδωρόπουλου - Διαψεύδουν η εταιρεία και ο επιχειρηματίας

H ION και το ενδιαφέρον Θεοδωρόπουλου - Διαψεύδουν η εταιρεία και ο επιχειρηματίας
Διπλή διάψευση για το σενάριο πως η σοκολατοβιομηχανία ION φέρεται να είναι ο επόμενος επιχειρηματικός στόχος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου INTIME

Δημοσιεύθηκε:

Διαψεύδει η σοκολατοβιομηχανία ION τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία φέρεται να είναι ο επόμενος επιχειρηματικός στόχος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει κατά πληροφορίες έλθει σε συμφωνία με την οικογένεια του ιδρυτή της ΙΟΝ, Γιάννη Κωτσιόπουλου, για να αποκτήσει το 75% των μετοχών της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η Διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού».

Αντίστοιχα και ο ίδιος ο κ. Θεοδωρόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα και τις φήμες, υποστηρίζοντας ότι από το 2016, όταν προσέγγισε την επικεφαλής της ΙΟΝ Τίνα Κωτσιοπούλου, προκειμένου η Chipita να εξαγοράσει την ιστορική σοκολατοβιομηχανία και συνάντησε τότε «κλειστές πόρτες», δεν έκανε ποτέ άλλοτε καμία σχετική συζήτηση.

Εάν, πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις, επιβεβαιωθούν οι φήμες, τότε αν μη τι άλλο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μόνο το γεγονός ότι θα ανταγωνίζεται κατά κάποιο τρόπο την παλιά του εταιρεία, την Chipita.

Το 2020 ο τζίρος της ΙΟΝ διαμορφώθηκε στα 118,91 εκατ. ευρώ, έναντι 118,84 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 11,70 εκατ. ευρώ, από τα 14,27 εκατ. ευρώ το 2019. Την ίδια χρονιά η βιομηχανία απασχολούσε 931 εργαζόμενους.

Εκτός από ισχυρό μερίδιο στην εγχώρια αγορά σημαντικές είναι και οι εξαγωγές της σε: Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες, Παναμά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία, Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Συρία και Τυνησία. Να σημειωθεί ότι από εξαγωγές προήλθαν πωλήσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ για το 2020, από 11,18 εκατ. ευρώ το 2019.

Η ΙΟΝ διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Άρτα, στο Νέο Φάληρο και στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η εταιρεία διατηρεί και παραγωγική μονάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η συγκεκριμένη θυγατρική ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη ρωσική αγορά, ενώ παράγει και προϊόντα Nucrema.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ