ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαίωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με ELFE - Η απάντηση των λιπασμάτων

Δικαίωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με ELFE  - Η απάντηση των λιπασμάτων
Δικαίωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με ELFE INTIME

Δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την δικαστική διαμάχη με την ELFE, αναφορικά με τις τιμολογήσεις φυσικού αερίου κατά την περίοδο 2010-2015.

Η απόφαση του Εφετείου μετά τη συνεκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει ΔΕΠΑ Εμπορίας και ELFE κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2019, κάνει δεκτή την έφεση και την αγωγή ΔΕΠΑ για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας και απορρίπτει πλήρως την έφεση και την αγωγή της ELFE.

Η νομική υπηρεσία της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα εξετάσει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τη νομική υπηρεσία της Εταιρείας και τους εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες μας για την ακούραστη και αποτελεσματική εργασία τους, όπως επίσης και τα στελέχη της ΔΕΠΑ Εμπορίας που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.»

Η ανακοίνωση της ELFE

Σχετικά με τη δικαστική εξέλιξης της υπόθεσης η ELFE ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Την 10η.02.2022 δημοσιεύθηκε η υπ’ αρίθμ. 689/2022 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αφενός απερρίφθη η αγωγή της εταιρείας «ELFE S.A.» για την παραβίαση των διατάξεων περί ανταγωνισμού και αφετέρου απερρίφθη η έφεση της «ELFE S.A.» για την απόρριψη της αγωγής της ΔΕΠΑ περί οφειλόμενων ποσών. Η εταιρεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Διατηρεί όμως σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα της δικαστικής κρίσης και το βάσιμο των παραδοχών στις οποίες εδράζεται η απόφαση. Για αυτούς τους λόγους θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον του Αρείου Πάγου με τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει και ότι θα δικαιωθεί όπως έγινε, άλλωστε, και στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ