ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μ. Πέμπτης

Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μ. Πέμπτης

Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης δεν θα συναντηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη για να αποτιμήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Twitter. «Δεν υπάρχει επιπλέον Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο προληπτικών μέτρων και το χρέος σε επόμενο στάδιο», ανέφερε το σχετικό tweet..

Τα στελέχη των θεσμών έχουν ήδη αρχίσει να αναχωρούν από την Αθήνα και πλέον σχεδιάζεται η επιστροφή τους μετά τον εορτασμό του Πάσχα.

Μετά από τρεις ώρες διαπραγματεύσεων στις οποίες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και νομικοί του Μαξίμου, παρουσία του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη ανέλυσαν την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό διόρθωσης των δημοσιονομικών αποκλίσεων, διαπιστώθηκε ότι κυβέρνηση και Θεσμοί απέχουν από το να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «παρουσιάστηκαν τα νομικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για τον μηχανισμό» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα ληφθούν στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το έχουμε απορρίψει αυτό», απάντησε ο υπουργός, ερωτηθείς σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ