Πτωτικό ξεκίνημα για τα χρηματιστήρια σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών για την Ουκρανία
Πτωτικά άνοιξαν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και διεθνούς κοινότητας. Το αρνητικό κλίμα επηρεάζει και το ελληνικό χρηματιστήριο όπου καταγράφονται ρευστοποιήσεις.
Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 1,61%, στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,75%, στη Βρετανία ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση κατά 0,63%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 1%.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 938,38 μονάδες και σημειώνει πτώση 1,15%.
Οι επενδυτές δείχνουν σχετική ψυχραιμία σε σχέση με τις εξελίξεις με κάποιους απ’ αυτούς να τοποθετούνται σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός, o όποιος ενισχύεται στα 1.906 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,33%
Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το κλίμα είναι σχετικά ήρεμο με τις αποδόσεις να υποχωρούν, κάτι που σύμφωνα με traders σχετίζεται με αγορές χρεογράφων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαπραγματεύεται στο 0,18% σημειώνοντας οριακή υποχώρηση σε σχέση με χθες. Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο διαπραγματεύεται στο 2,55% σημειώνοντας οριακή άνοδο σε σχέση με χθες.
Γενικά η εικόνα της αγοράς δείχνει ότι η αποστροφή κινδύνου είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλες παρόμοιες κρίσεις του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα το 2014, όταν και η επιβολή κυρώσεων από την Ευρώπη στην Ρωσία είχε οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόρθωση τις αγορές.
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών προς τη Βουλή (pics)
13:53
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Όχι» Χαμενεϊ στις εκκλήσεις για εκεχειρία - Το Ισραήλ «απαντά» με φωτογραφία για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
13:42
Κτηματολόγιο και όροι δόμησης μαζί στο maps.ktimatologio.gr - Τι αλλάζει
13:41
Προφυλακιστέος ο 43χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή
13:29