ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόθεν έσχες»: Ελάχιστες ημέρες απομένουν για την υποβολή δηλώσεων

«Πόθεν έσχες»: Ελάχιστες ημέρες απομένουν για την υποβολή δηλώσεων
Pixabay

Λήγει στις 28η Φεβρουαρίου η παράταση για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Ελλείψεις ή ανακρίβειες της δήλωσης επιτρέπεται να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως, σε προθεσμία ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης.

Αυτό σημαίνει, ότι όσοι οριστικοποιήσουν τη δήλωσή τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, έχουν τη δυνατότητα (εφόσον απαιτείται) για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι την 28/03/2022, σε υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων (συμπληρώσεις, διορθώσεις, παραστατικά κ.λπ.

Προκειμένου να υπάρχει το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, πρέπει απαραίτητα να έχει οριστικοποιηθεί η δήλωση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διαφορετικά η υποβολή θα είναι με βάση τον νόμο εκπρόθεσμη και θα απαιτείται η πληρωμή παράβολου από το σύστημα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτή (ν. 3213/2003, άρθ. 6, παρ. 1).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 από τις 07.30 έως τις 17.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, μετά την είσοδο στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, στην ενότητα «Χρειάζεστε βοήθεια;» είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά την υποβολή της Δήλωσης της Περιουσιακής Κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ