ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο»: Η ανάρτηση που διέγραψε ο Μπορέλ και «χλευάζει» το ρωσικό ΥΠΕΞ

«Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο»: Η ανάρτηση που διέγραψε ο Μπορέλ και «χλευάζει» το ρωσικό ΥΠΕΞ
«Τέλος στα ψώνια στο Μιλάνο, τα πάρτι στο Σεν Τροπέ, τα διαμάντια στην Αμβέρσα» έγραφε ο Ζοζέπ Μπορέλ στην ανάρτηση στο Twitter που αργότερα διέγραψε AP Photo/Michel Euler

Εν μέσω διπλωματικού «πολέμου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το φως το ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της ουκρανικής κρίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχολιάζει σε ειρωνικό ύφος ανάρτηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά με τις κυρώσεις που θέτουν... τέλος στις πολυτελείς συνήθειες Ρώσων ολιγαρχών στην Ευρώπη.

Η επίμαχη ανάρτηση Μπορέλ στο Twitter διεγράφη μεν λίγο μετά τη δημοσίευσή της την Τρίτη, εντούτοις την είχαν ήδη αναπαράγει πολλοί δημοσιογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης και δεν «ξέφυγε» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τέλος στα ψώνια στο Μιλάνο, τα πάρτι στο Σεν Τροπέ, τα διαμάντια στην Αμβέρσα. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα. Είμαστε ενωμένοι» ανέφερε ο Μπορέλ σε συνέχεια της ανακοίνωσης ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν στην πρώτη δέσμη κυρώσεων που, μεταξύ άλλων, θέτει στο στόχαστρο τη ρωσική ελίτ με πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

«Πρώτη φορά βλέπουμε Ευρωπαίο γραφειοκράτη να γιορτάζει τη ζημία που επιφέρουν οι Βρυξέλλες σε επιχειρήσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ» είναι το δηκτικό σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter που συνοδεύεται από φωτογραφία της ανάρτησης Μπορέλ, η οποία είχε εν τω μεταξύ διαγραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ