ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το FIN FORUM 2022

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το FIN FORUM 2022

Πραγματοποιείται αυτήν την Τετάρτη 2 Μαρτίου με Φυσική και Διαδικτυακή παρουσία

Στην εξαιρετικά πλούσια και επίκαιρη ατζέντα του συνεδρίου, που φέτος έχει τίτλο “Transformation, M&A’s and new business opportunities” εντάσσονται μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τις αλλαγές του τραπεζικού και χρηματοικονομικού κλάδου, τα κόκκινα δάνεια, τη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, αλλά και το ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της πολιτείας αλλά και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, κορυφαία τραπεζικά στελέχη και διεθνείς αναλυτές αναλύσουν διεξοδικά τα φλέγοντα θέματα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο του FIN FORUM 2022 θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2022, οι εξελίξεις που διαμορφώνουν την τράπεζα του μέλλοντος, καθώς και ο νέος χάρτης της τραπεζικής και μη χρηματοδότησης. Επιπλέον, ειδική μνεία θα γίνει για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις πρακτικές εφαρμογές του, για τη χρηματοδότηση της ενέργειας και των υποδομών καθώς και για τις δυνατότητες και προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, θα αναλυθεί σε βάθος το νέο τοπίο αναφορικά με την αγορά και τις προοπτικές των κόκκινων δανείων καθώς και ο ρόλος του Υπερταμείου ως Public Wealth Fund. Επίσης, στην ατζέντα του FIN FORUM 2022 εντάσσονται οι εξελίξεις στις Fintech και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου.

Διεθνείς αναλυτές από την Fitch και την Standard & Poor’s θα αναλύσουν τις προοπτικές και τις προκλήσεις των τραπεζών αλλά και ευρύτερα της οικονομίας ενώ ειδικοί της κτηματαγοράς θα εξετάσουν το νέο τοπίο αναφορικά με το τραπεζικό real estate.

Σημειώνεται πως το 1ο FIN FORUM πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσω livestreaming τον περασμένο Μάρτιο με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, servicers, διακεκριμένων εταιρειών και της οικονομίας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Γιώργος Ζαββός.

Κεντρικό θέμα του FIN FORUM 2021 ήταν το «Shaping the future of banking and finance», δηλαδή το μέλλον για την οικονομία και τις τράπεζες και κατέγραψε σημαντική απήχηση στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης.

Το συνέδριο FIN FORUM 2022 όπως και πέρυσι, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και διοργανώνεται, με τη στρατηγική συνεργασία του CNN Greece, από την εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος ΑΕ. Grand Sponsor του FIN FORUM 2022 είναι η Εθνική Τράπεζα, Gold Sponsors η Alpha Bank, η Deloitte, η Eurobank, ο Τειρεσίας και υποστηρικτής η Εθνική Ασφαλιστική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FIN FORUM 2022 αλλά και για να εκφράσουν την επιθυμία τους για τη δια ζώσης παρακολούθησή του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.finforum.gr