ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω Ουκρανίας

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω Ουκρανίας
INTIME

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 880 μονάδων, εν μέσω επιφυλακτικών κινήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 881,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,17% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,72%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,49%), του ΟΤΕ (+1,07%), της Quest Συμμετοχών (+0,71%) και της Elvalhalcor (+0,71%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-5,19%), της Alpha Bank (-3,80%), της Lamda Development (-2,67%) και της Eurobank (-2,27%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,83%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,11%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-4,23%), των Τραπεζών (-2,55%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,08%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 27 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Medicon +3,83% και A.S. Company +2,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ -5,23% και Reds -3,19%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν πτώση σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η ανακοίνωση αδύναμων οικονομικών αποτελεσμάτων ήρθε να προστεθεί στους φόβους για την ουκρανική κρίση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5%. Η άνοδος στις μετοχές των εταιριών εξόρυξης καθώς και πετρελαίου και αερίου αντισταθμίστηκε από τις απώλειες στον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής.

Η μετοχή της Shell ενισχύθηκε κατά 0,4% αφού ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από όλες τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 1,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ