Πτώση καταγράφει το Bitcoin με το βλέμμα στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε:
Πτώση 5% καταγράφει την Παρασκευή το Bitcoin, καθώς η ολοένα και βαθύτερη κρίση στην Ανατολική Ευρώπη ανησυχεί τους επενδυτές.
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 41.295 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 783 δισ. ευρώ.
Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 12% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 40% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.
Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.
Πάντως αρκετοί αναλυτές θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως ένα μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Πάνω σε αυτή την άποψη στηρίζουν την πρόβλεψη ότι το Bitcoin θα ενισχυθεί περαιτέρω από την ρωσική εισβολή, αλλά και την αύξηση των τιμών ενέργειας.
Ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν να νιώθουν πιο άνετα με τον χρυσό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει σε απόδοση το Bitcoin από τις αρχές του έτους.
ΔΟΕ: «Έτοιμος» για νέα αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου λόγω του πολέμου
09:40
25η Μαρτίου: Ακυρώθηκαν οι παρελάσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά λόγω επιδείνωσης του καιρού
09:31
Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Η Ελλάδα δρα με στρατηγική και ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ»
09:21
«Θολές» οι διπλωματικές συνομιλίες για το τέλος του πολέμου - «Διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους» λέει το Ιράν για τις ΗΠΑ - Ομοβροντία πυραύλων σε Ισραήλ και Κόλπο
09:17