ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράθυρο» για παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων από Σταϊκούρα

«Παράθυρο» για παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων από Σταϊκούρα
Προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν κι άλλα μέτρα, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας INTIME

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων άφησε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας ανέφερε: «Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά» και πρόσθεσε με νόημα: «Προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν κι άλλα μέτρα. Και πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις».

Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε αύξηση των επιδοτήσεων ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας. «Από τη στιγμή που λειτουργούμε με ποσοστά, θα είναι και μεγαλύτερη η στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ράλι ανόδου στις τιμές καυσίμων

Ραγδαία είναι η αύξηση της τιμής των καυσίμων που παρατηρείται στην αγορά και η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας ακόμη και τα 2,50 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπ. Ανάπτυξης, οι μέσες τιμές καυσίμων διαμορφώνονται ως εξής:

αμόλυβδη 95 οκτ. 2,031
αμόλυβδη 100 οκτ. 2,174
diesel κίνησης 1,836
υγραέριο κίνησης 1,118
πετρέλαιο θέρμανσης 1,486

Μιλώντας στο MEGA, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και οδεύοντας προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, μέχρι την Παρασκευή η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Η πρόταση έξι σημείων Μητσοτάκη στη δέσμη που θα εξετάσει η Κομισιόν

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Διαφωνία για το ευρωομόλογο, συμφωνία στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενεργειακή κρίση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ