Παγκρήτια Τράπεζα: Υπέγραψε κατ’ αρχήν συμφωνία με την HSBC
Ολοκληρώνεται και επίσημα η συμφωνία ανάμεσα στην Παγκρήτια Τράπεζα και την HSBC για την απόκτηση του ελληνικού υποκαταστήματος της τελευταίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. υπέγραψε σήμερα με την HSBC Continental Europe (“HSBC”) κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.
Σημειώνεται πως το δίκτυο της HSBC είναι απολύτως συμπληρωματικό της παρουσίας της Παγκρήτιας στην Αθήνα, η οποία με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται. Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Παγκρήτιας Τράπεζας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν σημαντικά μετά τη συναλλαγή, καθώς και περαιτέρω με τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Τα μέρη εκτιμούν ότι η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2023.
SPONSORED
Nέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος: Πόσο πιθανό το σενάριο - Ποια οκτώ μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
03:00
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00