ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η διαδικασία για τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα

Ξεκινά η διαδικασία για τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα
Ξεκινά η διαδικασία για τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα INTIME

Η Alpha Αστικά Ακίνητα ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από τον ελέγχοντα μέτοχό της Alpha Bank  η οποία ελέγχει ποσοστό 93% περίπου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η διαγωνιστική διαδικασία που διεξάγει η Alpha Bank για το σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο επιλογής στρατηγικού επενδυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank , αφού έλαβε υπόψη τις προθέσεις των επενδυτικών σχημάτων που συμμετέχουν στη συναλλαγή Skyline, γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι θα εκκινήσει τη διαδικασία για το μετασχηματισμό της τελευταίας σε εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Ειδικότερα, ο μετασχηματισμός της εταιρείας θα περιλάβει την πώληση και μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας σε εταιρεία του ομίλου της Alpha Bank, οποία αποκτώσα εταιρεία θα αποτελέσει το φορέα για την κοινοπραξία της συναλλαγής Skyline.

Ο μετασχηματισμός της εταιρείας θα περιλάβει ακόμη την ενσωμάτωση στην Alpha Αστικά Ακίνητα της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων, εταιρείας του ομίλου Alpha Holdings.

Τέλος, η Alpha Αστικά Ακίνητα , κατόπιν ολοκλήρωσης του μετασχηματισμού της, αναμένεται να συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την κοινοπραξία, καθώς και με εταιρείες του όμιλου Alpha Holdings, για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός της συναλλαγής Skyline, όπως ανακοινώθηκε στις 30.7.2021, προέβλεπε τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων και τη μεταβίβαση της δραστηριότητας διαχείρισης ακινήτων σε εταιρεία του ομίλου Alpha Holdings.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση, η πρόθεση της Alpha Bank σε ό,τι αφορά τη μετοχική διάρθρωση της κοινοπραξίας παραμένει όπως ανακοινώθηκε την 30.7.2021, καθόσον ο στρατηγικός επενδυτής της συναλλαγής skyline αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή στην κοινοπραξία, ενώ η Alpha Bank προτίθεται να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή.

Σύμφωνα με την ως άνω ενημέρωση, η επιλογή από την Alpha Bank του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για τη συναλλαγή Skyline και ο μετασχηματισμός της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση εν συνόλω της συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα έως το τέλος του 2022.

Η τελική δομή, οι όροι της συνεργασίας με τον στρατηγικό επενδυτή που θα επιλεγεί, το χρονοδιάγραμμα, η εν γένει υλοποίηση και η ολοκλήρωση της συναλλαγής Skyline, υπόκεινται σε προϋποθέσεις και σε ποικίλους κινδύνους, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται εκτός του ελέγχου της Alpha Bank , περιλαμβανομένων των κρατουσών συνθηκών της αγοράς και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εντός και εκτός ελλάδος. σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της εταιρείας και της συναλλαγής τελούν υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραιτήτων, κατά την κείμενη νομοθεσία, εταιρικών και εποπτικών εγκρίσεων.

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα ενημερώνει άμεσα τους επενδυτές για τυχόν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με τα ανωτέρω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ