ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FIN FORUM 2022: Δείτε το απολογιστικό βίντεο

FIN FORUM 2022: Δείτε το απολογιστικό βίντεο

Μια σειρά από σημαντικές ειδήσεις αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στα φλέγοντα θέματα των τραπεζών και της οικονομίας προέκυψαν στο συνέδριο FIN FORUM 2022, που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Ανάμεσα στα μείζονα θέματα που προέκυψαν από το FIN FORUM 2022 και απασχόλησαν την επικαιρότητα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκουρα, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες που έχει για την οικονομία η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2022.

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο ΕΣΠΑ, εστιάζοντας στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου πως το νέο νομοσχέδιο για την ενέργεια έρχεται άμεσα προς διαβούλευση στη Βουλή.

Παράλληλα, αναλυτές της Fitch τοποθετήθηκαν αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών ενώ ο επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Γρηγόρης Δημητριάδης μίλησε για τη μετατροπή του σε Public Wealth Fund.

Δείτε το απολογιστικό βίντεο του FIN FORUM 2022

Σημειώνεται ότι το FIN FORUM 2022 διοργάνωσε η Tsomokos με στρατηγικό εταίρο το CNN Greece και πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου.

Στην εκτενή θεματολογία του FIN FORUM 2022 συγκαταλέγονται οι εξελίξεις και οι πρακτικές αναφορικά η τράπεζα του μέλλοντος, ο νέος χάρτης της τραπεζικής και μη χρηματοδότησης καθώς και οι πρακτικές εφαρμογές του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του κλάδου ανέλυσαν σε βάθος το νέο τοπίο αλλά και τις επιπτώσεις της τρέχουσας συγκυρίας αναφορικά με την αγορά των κόκκινων δανείων, ενώ οι σύνεδροι του FIN FORUM 2022 αναφέρθηκαν διεξοδικά τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, όσο και στις εξελίξεις στο Real Estate, στην ανάπτυξη των Fintech και στο ρόλο των γραφείων πίστης στο μετασχηματισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Grand Sponsor του FINFORUM 2022 ήταν η Εθνική Τράπεζα, Gold Sponsors η Alpha Bank, η Deloitte, η Eurobank, ο Τειρεσίας και Υποστηρικτής η Εθνική Ασφαλιστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ