ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για εξηγήσεις καλεί τον Ντράγκι το Βερολίνο

Για εξηγήσεις καλεί τον Ντράγκι το Βερολίνο
Μάριο Ντράγκι REUTERS/Ralph Orlowski

Σε ακρόαση καλεί η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, όπως δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ καλείται να δώσει εξηγήσεις για την νομισματική πολιτική που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα, καθώς και για τα μηδενικά επιτόκια.

«Η πρόσκληση έγινε», τόνισε ο Γκίντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων της Bundestag και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο οποίος διευκρίνισε πως «πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση».

Τελευταία, οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν έντονη κριτική στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ανέφερε ότι ο Μάριο Ντράγκι ήταν έτοιμος να παρουσιαστεί στη γερμανική Κάτω Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί.

Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να δίνει απαντήσεις σ' ένα εθνικό κοινοβούλιο μιας χώρας που συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Η τελευταία φορά που έπραξε κάτι ανάλογο, ήταν στη Γερμανία, το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ