ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας

Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας
Αναλυτές αναφέρουν ότι οι απώλειες των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, θα αποδειχθούν πιθανώς ότι θα έχουν διάρκεια AP

Το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει τροφοδοτήσει εκ νέου τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το Μπρεντ ενισχύεται 2,75 δολάρια ή 2,6% στα 109,39 δολάρια το βαρέλι, μετά από την άνοδο 9% την Πέμπτη, που αποτελεί την υψηλότερη από τα μέσα του 2020.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,93 δολαρίων ή 2,9% στα 105,91 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από την άνοδο 8% την Πέμπτη.

Η συρρίκνωση της προσφοράς λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, των συνομιλιών για τα πυρηνικά με το Ιράν, τη μείωση των αποθεμάτων και τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, έπληξαν τη ζήτηση πετρελαίου αυτή την εβδομάδα και οδήγησαν σε σκαμπανεβάσματα της τιμής.

Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν ότι οι απώλειες των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, θα αποδειχθούν πιθανώς ότι θα έχουν διάρκεια και ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα υποκατάστασης από άλλες πηγές, κάτι που θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις τιμές.

Τέλος, παρά τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης και τις κυρώσεις από τη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δείξει ελάχιστα σημάδια υποχώρησης. Η τέταρτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοκλήσης, αλλά το Κρεμλίνο είπε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ