ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Ασφαλιστική: Οι προτάσεις της διοίκησης και οι απαντήσεις στις επιθέσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Οι προτάσεις της διοίκησης και οι απαντήσεις στις επιθέσεις
H διοίκηση επιθυμεί εργασιακή ειρήνη για την επίτευξη του αναπτυξιακού σχεδίου και την περαιτέρω βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός

Ξεκάθαρες απαντήσεις στα όσα γράφονται και ακούγονται για τους στόχους της Εθνικής Ασφαλιστικής δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σταύρος Κωνσταντάς, τονίζοντας πως η διοίκηση επιθυμεί εργασιακή ειρήνη για την επίτευξη του αναπτυξιακού σχεδίου και την περαιτέρω βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός.

Παράλληλα, και στο παραπάνω πλαίσιο, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προτείνει τη σύναψη Επιχειρησιακής Σύμβασης ( Ε.Σ.Σ.Ε ) ετήσιας διάρκειας από 1/4/2022 με πλήρη διατήρηση όλων των μισθολογικών παροχών των εργαζομένων, ως έχουν, χωρίς όμως το άρθρο 5 περί Ομαδικών απολύσεων.

Την ίδια στιγμή, διασκεδάζει τα όποια σενάρια περί ομαδικών απολύσεων τονίζοντας ότι απέδειξε έμπρακτα τις προθέσεις της μέσα από το πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου που ολοκληρώθηκε με μεγάλο αριθμό συμμετοχών και πολύ γενναιόδωρες παροχές.

Παράλληλα, διαψεύδει τα όποια σενάρια περί μετατροπής των συμβάσεων του προσωπικού σε «ατομικές» καθώς -αντιθέτως- προσφέρει επιχειρησιακή σύμβαση, λαμβάνοντας υπόψη τα εύλογα οικονομικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως εάν δεν υπάρχει Επιχειρησιακή σύμβαση ( Ε.Σ.Σ.Ε ) μια σειρά από παροχές σε είδος που απολαμβάνει σήμερα όλο το προσωπικό, θα πρέπει να δηλωθούν ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και να φορολογηθούν.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντάς ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τους εργαζόμενους τρίτων εταιρειών, αναφέροντας πως η Διοίκηση της Εταιρίας προσανατολίζεται στην ενσωμάτωσή τους στο εργασιακό προσωπικό, μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης από εξωτερικό σύμβουλο, γεγονός που έχει ειπωθεί και στον Σύλλογο Εραγομένων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας (ΕΚΕ) ο οποίο και λήγει την 31/03/2022. Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντάς, προσανατολισμός της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένας σύγχρονος ΕΚΕ, που να λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις στην μεταβαλλόμενη αγορά και να απελευθερώνει δικαιώματα για την Διοίκηση προσλήψεων στελεχών από την αγορά με δεξιότητες που απαιτούνται για το αναπτυξιακό όραμα της εταιρείας, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ο ΕΚΕ πρέπει να είναι ένα πλαίσιο αρχών και όχι εργαλείο συν-Διοίκησης εκ μέρους του Συλλόγου, συνεχίζει ο κ. Κωνσταντάς, ξεκαθαρίζοντας πως το σχέδιο του ΕΚΕ που έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της εταιρείας, θα αποτελέσει ένα κείμενο αρχών σύγχρονης λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, τις αμέσως επόμενες ημέρες της ολοκλήρωσης της μετοχικής αλλαγής, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις προτάσεις και ανησυχίες των εργαζομένων με τρόπο δομημένο και συστηματικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ